Arhive: Produse

Apel pentru salvarea Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi!

5,5 milioane de oameni! Acesta este numărul celor care, în caz de nevoie, pot cere ajutorul Institutului de Boli Cardiovasculare – IBCV „Profesor doctor George I. M. Georgescu” din Iaşi. 5,5 milioane de oameni trăiesc în regiunea Moldova şi pot apela la serviciile IBCV, singurul centru european la care este arondată atât de multă lume.

Regiunea Moldova are nevoie de spitalul la care lucrează 42 de medici şi 170 de asistenţi medicali cu experienţă, care au salvat nenumărate vieţi. Conform datelor oficiale, la IBCV, mortalitatea totală într-un an este sub 3%!

Regiunea Moldova are nevoie de IBCV, acesta fiind singurul centru din zonă care oferă servicii de chirurgie cardiovasculară pentru adulți, tratament chirurgical și intervențional al malformațiilor cardiace congenitale la copii și adulți, tratament endovascular al maladiilor aortei (EVAR – EndoVascular Aortic Repair) și stenozei aortice (TAVI – TransAortic Valve Implantation), electrofiziologie și implantare de dispozitive cardiace şi tratament intervențional al fibrilației atriale.

Din toată regiunea Moldova, numai la IBCV Iaşi se găsesc în acelaşi loc o secţie clinică de cardiologie medicală, o unitate de terapie intensivă coronarieni, o secţie clinică de chirurgie cardiovasculară, o secţie de anestezie terapie intensivă, un centru de primire urgențe de specialitate, un laborator de analize medicale, un laborator de explorări funcţionale invazive, un laborator de explorări funcţionale neinvazive, un laborator de anatomie patologică, un laborator de radiologie şi imagistică medicală, un centru de cercetare și tratament invaziv al fibrilației atriale şi un ambulator integrat.

În prezent, pandemia COVID-19 „amenință întreaga omenire” și resursele limitate ale Ministerului Sănătății sunt dirijare prioritar către spitalele cu specific boli infecțioase, aflate în linia întâi. Cu toate acestea, după cum am văzut, spitale din întreaga țara se confruntă cu pacienți infectați, cunoscuți sau necunoscuți, care se adresează pentru alte patologii.

Numărul celor infectați cu coronavirus este în continuă creștere și este doar o chestiune de timp până când un pacient infectat va fi adresat Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” pentru o urgență cardiovasculară. Institutul dispune în prezent de un număr limitat de echipamente de protecție, medicamente și consumabile specifice, iar sistarea totală sau parțială a activității instituțiilor publice și furnizorilor privați îngreuiază achiziția celor necesare.

Fundația Umanitară Lobstein a decis să fie în continuare solidară și să intensifice campania de donații pentru că este o nevoie stringentă de medicamente, consumabile medicale și echipamente de protecție în toate spitalele, nu doar în cele de boli infecțioase, pe măsura ce numărul celor infectați cu coronavirus crește, iar medicii sunt puși în fața unor urgențe din diverse domenii pe care trebuie să le rezolve cu un echipament de protecție minimal și temerea propriei infectări. Haideți să rezolvăm noi, societatea civilă, această problemă și să oferim personalului medical posibilitatea de a merge în siguranță acasă, la familie, și de a reveni a doua zi la serviciu în slujba noastră, a tuturor!

Ajutorul dumneavoastră contează în găsirea de soluţii imediate!

Puteți dona în unul din următoarele conturi:

Fundația Umanitară Lobstein – conturi deschise la Banca Română de Dezvoltare 

RON –  RO68BRDE240SV10385362400

USD  – RO64BRDE240SV10385442400

EUR –  RO07BRDE240SV10385612400

Codul SWIFT al băncii este: BRDEROBU

Contact:

  • email: office@inimi.org
  • facebook: campania inimi
  • telefon: 0738263135

Bolile de inimă nu aşteaptă!  

Puteți dona direct cu cardul un multiplu de 10, 50, 100, 500 sau 1000 RON prin modificarea cantității din coș.

Vă mulțumim!

Se arată toate cele 5 rezultate