Arhive: Produse

Apel pentru salvarea Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi!

5,5 milioane de oameni! Acesta este numărul celor care, în caz de nevoie, pot cere ajutorul Institutului de Boli Cardiovasculare – IBCV „Profesor doctor George I. M. Georgescu” din Iaşi. 5,5 milioane de oameni trăiesc în regiunea Moldova şi pot apela la serviciile IBCV, singurul centru european la care este arondată atât de multă lume.

Regiunea Moldova are nevoie de spitalul la care lucrează 42 de medici şi 170 de asistenţi medicali cu experienţă, care au salvat nenumărate vieţi. Conform datelor oficiale, la IBCV, mortalitatea totală într-un an este sub 3%!

Regiunea Moldova are nevoie de IBCV, acesta fiind singurul centru din zonă care oferă servicii de chirurgie cardiovasculară pentru adulți, tratament chirurgical și intervențional al malformațiilor cardiace congenitale la copii și adulți, tratament endovascular al maladiilor aortei (EVAR – EndoVascular Aortic Repair) și stenozei aortice (TAVI – TransAortic Valve Implantation), electrofiziologie și implantare de dispozitive cardiace şi tratament intervențional al fibrilației atriale.

Din toată regiunea Moldova, numai la IBCV Iaşi se găsesc în acelaşi loc o secţie clinică de cardiologie medicală, o unitate de terapie intensivă coronarieni, o secţie clinică de chirurgie cardiovasculară, o secţie de anestezie terapie intensivă, un centru de primire urgențe de specialitate, un laborator de analize medicale, un laborator de explorări funcţionale invazive, un laborator de explorări funcţionale neinvazive, un laborator de anatomie patologică, un laborator de radiologie şi imagistică medicală, un centru de cercetare și tratament invaziv al fibrilației atriale şi un ambulator integrat.

Din nefericire, un incendiu a distrus mare parte din spaţiile unde funcţionează Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, iar unitatea a fost parțial închisă, activitățile chirurgicale fiind sistate!

În perioada mai-octombrie 2017, au fost efectuate 275 de intervenţii de chirurgie cardiacă la adulţi, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului 2018 au fost făcute doar 9, situaţia fiind similară şi în cazul intervenţiilor de chirurgie cardiacă la copii,cu 29 de operații de corecție a malformațiilor cardiace congenitale în 2017 și doar una în 2018.

În ianuarie 2019, lista de așteptare număra peste 40 pacienți care au neapărată nevoie de o intervenție pe cord deschis. Patru pacienți în stare gravă (3 adulți cu infecție a valvelor inimii și un copil cu malformație congenitală) au fost transferați de la IBCV spre alte centre în timp ce alți pacienți cu disecție de aortă au fost dirijați direct spre Cluj-Napoca sau Târgu Mureș de către dispeceratul SMURD. Din nefericire, pentru doi pacienți, indisponibilitatea secției de chirurgie cardiovasculară a fost fatală deoarece nu au supraviețuit drumului de minim 5 ore cu ambulanța spre un alt centru (transportul cu elicopterul SMURD nu este posibil pe timp de noapte). O altă pacientă care a suferit o complicație după infarct acut de miocard (ruptură de sept interventricular) este în prezent internată în stare gravă în secția de terapie intensivă a IBCV Iași.  

Regiunea Moldova are neapărată nevoie de IBCV şi de aceea trebuie ca în regim de urgenţă să se aloce resurse financiare şi umane pentru refacerea şi redeschiderea unităţii medicale!

Ajutorul dumneavoastră contează în găsirea de soluţii imediate pentru refacerea și reluarea activității acestei unităţi medicale româneşti de prestigiu.

Puteți dona în unul din următoarele conturi:

Fundația Umanitară Lobstein – conturi deschise la Banca Română de Dezvoltare 

RON –  RO68BRDE240SV10385362400

USD  – RO64BRDE240SV10385442400

EUR –  RO07BRDE240SV10385612400

Codul SWIFT al băncii este: BRDEROBU

Contact:

  • email: office@inimi.org
  • facebook: campania inimi
  • telefon: 0747865650

Bolile de inimă nu aşteaptă!  

Puteți dona direct cu cardul un multiplu de 10, 50, 100, 500 sau 1000 RON prin modificarea cantității din coș.

Vă mulțumim!

Se arată toate cele 5 rezultate