Fundația Umanitară Lobstein este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în 1998, cu misiunea de a susține și a facilita diagnosticul și tratamentul copiilor cu malformații congenitale.

Inițial, fundația s-a dedicat copiilor suferinzi de boală Lobstein (osteogenesis imperfecta sau boala oaselor de sticlă), după care și-a extins treptat domeniul, orientându-se spre diagnosticul și tratamentul copiilor cu malformații congenitale de orice natură, din toate mediile sociale, în special din cele defavorizate.

Fundația a fost fondată de dr. Ștefan Furnică, dr.  Stanca Voichița Angheluță, dr. Cristina Furnică și ing. Constantin Dănuț Dâlcu.

Dr. Ștefan Furnică, președintele Fundației, a înființat Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava și a tratat numeroși copii cu malformații congenitale.

Ulterior incendiului devastator care a afectat Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”  din noaptea de 10 spre 11 aprilie 2018, Fundația și-a stabilit o nouă misiune: sensibilizarea opiniei publice și colectarea de fonduri în vederea susținerii eforturilor de reabilitare și extindere a unității medicale pentru a putea, din nou, oferi tratament la standarde europene pacienților copii și adulți, cu boli cardiovasculare congenitale sau dobândite, de pe teritoriul regiunii Nord-Est (8 județe) care, în prezent, sunt nevoiți să se adreseze altor centre medicale supraaglomerate, aflate la minim 180 km distanță de localitatea de reședință.
Fiți alături de noi în această campanie umanitară de sprijinire a Institutului de Boli Cardiovasculare pentru reluarea cât mai rapidă a activității acestei unități medicale românești de prestigiu.
Bolile de inimă nu așteaptă!

 

Fundația a fost înregistrată fiscal pe 30.01.1998 CIF 10145521 Sediu social inițial B-dul George Enescu nr. 31, bl. T49, sc. C, ap. 7, Suceava (județul Suceava), sediul social actual în sat Valea Lupului, comuna Valea Lupului (județul Iași).